Samenvatting verkiezingsprogramma ChristenUnie-SGP Zoetermeer 2022-2026

Voorkant verkiezingsprogramma ChristenUnie-SGP in Zoetermeer 2022-2026.jpgzaterdag 05 maart 2022 10:31

Het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie-SGP in Zoetermeer heeft voor de periode 2022-2026 als thema: Samen Recht Doen. In dit artikel geven we een korte samenvatting van ons verkiezingsprogramma.

Samen
We maken Zoetermeer samen. Inwoners, ondernemers, verenigingen, kerken, raadsleden, bestuurders, zorgverleners… samen zorgen we voor een veilige, mooie stad, waar mensen een leven lang kunnen wonen en werken, sporten en ontspannen. Waar we respect voor elkaar hebben. Een groene stad, met mooie plekken en goede voorzieningen.

Recht
Wij vinden het belangrijk dat de overheid er is om de samenleving te dienen. Daarom moet ze vriendelijk en goed bereikbaar zijn. Maar ook zorgvuldig, menselijk en eerlijk. En omdat het gaat om de inwoners, moet de overheid hen ook bij betrekken bij het beleid. Goede informatie, samen praten, samen ontwikkelen. Het is een kerntaak van de gemeente om mensen te ondersteunen die dat nodig hebben. Om activiteiten en ontwikkelingen te steunen die meewerken aan de doelen van de stad. Duurzame bedrijven, culturele instellingen en vrijwilligers bijvoorbeeld. Ook het bevorderen van de veiligheid, duidelijke regels en goede handhaving, moet de gemeente serieus nemen. Goede zorg en voorzieningen voor de jeugd en gezinnen zijn dé manier om problemen in de toekomst te voorkomen. Ook recht doen aan de schepping dragen wij een warm hart toe. Een schone stad, met diverse flora en fauna, duurzaam bereikbaar met de fiets en openbaar vervoer.

Doen
Daarom willen wij:
-  betrouwbaar, transparant en dienstbaar zijn;
-  zorgen voor elkaar, als burgers onderling, en als overheid voor wie dat nodig heeft;
-  bouwen voor de behoefte van de eigen bewoners, jong en oud, in samenspraak met de buurt;
-  de wijken verbeteren: groen, veilig, duurzaam, flexibel en schoon;
-  werken aan innovatie, samenwerking en duurzaamheid;
-  aandacht voor gezinnen en relaties.

Benieuwd naar meer? Lees dan ons hele programma Samen Recht Doen dat hieronder is te openen en te downloaden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Verkiezingsprogramma 2022-2026 ChristenUnie-SGP Zoetermeer - Samen Recht Doen.pdf946,7 kBapplication/pdfdownload

« Terug