Op hoop van zegen na coronatijd

Francijn Brouwer.jpgwoensdag 09 maart 2022 13:15

Als ik dit schrijf, zitten we in de voorbereidingsweek van de laatste gemeenteraadsvergadering in de oude samenstelling. De vier jaar zijn bijna voorbij. Dat voelt verbazend - de tijd is omgevlogen! En als vanzelf wil je terugkijken. Wat hebben we gedaan en bereikt? Wat hebben we met elkaar meegemaakt?

Door Francijn Brouwer, lijsttrekker ChristenUnie-SGP Zoetermeer

Toen we net begonnen, moest er hevig bezuinigd worden. Dat kwam door de stijgende kosten van de jeugdzorg. En nog hebben de begrotingen flinke tekorten. Dat maakte het moeilijk om als raad voorstellen te doen die geld kosten.
Maar waar onze fractie wel blij van werd, zijn bijvoorbeeld onze voorstellen over buurtgezinnen en burgervoogden die werden aangenomen. Het is goed om zo te kunnen bijdragen aan de toekomst van jeugd en gezin.

De helft van de tijd worstelde de samenleving met corona. Daar hebben we het in de raad natuurlijk ook veel over gehad. Het was prettig om te merken dat we daarin eensgezind waren, bijvoorbeeld als het ging om steun aan ondernemers.

De Visie Zoetermeer 2040 is net aan het eind van onze periode goedgekeurd. Dat is een flinke, positieve stap voor de stad, die nu van het geduldige papier naar de praktijk moet worden gebracht in de komende periodes. We geloven dat we als fractie inzichten en nuance hebben kunnen bijdragen aan dit werk.

Waar ik ook met plezier op terugkijk is de keuze van de nieuwe burgemeester. Het was een eer (en een hoop werk!) om de stad te vertegenwoordigen in de selectiecommissie, en ik ben dankbaar dat we een fijne, verstandige burgemeester hebben gekregen.

Waar ik op hoop voor de komende vier jaar, is veel meer contact met de inwoners van de stad. We hebben ons gekortwiekt gevoeld daarin, deze periode. Op naar vier nieuwe jaren, met veel ontmoetingen, werkbezoeken en goede gesprekken! Op hoop van zegen.

« Terug