Dit vinden wij belangrijk voor Zoetermeer

Tienpuntenplan ChristenUnie-SGP Zoetermeer 2022-2026 - 4.jpgdinsdag 15 maart 2022 21:52

Op woensdag 16 maart 2022 kun je stemmen wie jij in de gemeenteraad wilt. De ChristenUnie-SGP is één van de partijen waarop je kunt stemmen. Hier lees je wat wij willen voor Zoetermeer.

1.  We vinden het belangrijk dat we goed voor elkaar zorgen.
Ook voor mensen die het moeilijk hebben. Want alle mensen zijn door God gemaakt. De gemeenteraad moet een vriend zijn voor iedereen in de stad. God heeft ook de aarde gemaakt. Daarom willen we goed voor de aarde en goed voor Zoetermeer zorgen.

2.  Er is meer dan werk en geld verdienen
Het is goed als er ook tijd is voor relaties en ontspanning met familie, vrienden en andere mensen. En tijd voor sport. Ook voor jongeren die daar misschien geen geld voor hebben.

3.  We doen het samen
Samen met elkaar willen we bouwen aan een prettige stad. De gemeente moet goed luisteren naar de ideeën van de bewoners. Goede ideeën voor jouw buurt moeten steun krijgen van de gemeente.

4.  Iedereen moet in een fijn huis kunnen wonen
Er moeten genoeg huizen zijn voor alle inwoners. Voor huurders en kopers. Ook voor vluchtelingen. Wij willen onderzoeken aan welk soort woningen behoefte is.

5.  Wij willen een groene stad
Tegen hitte en hoosbuien, moet er meer groen komen. Bomen en plantsoenen hebben goed onderhoud nodig. In nieuwe wijken mag meer groen komen.

6.  Hulp bij werk vinden en geldzaken op orde hebben
Heb je hulp nodig bij het vinden van werk? Heb je hulp nodig bij het oplossen van schulden? Dan moeten er mensen zijn die je daarbij ken helpen.

7.  Het reizen met bus en trein naar andere plaatsen moet makkelijk zijn
Ook moeten er overal in Zoetermeer goede wegen zijn.

8.  Ondernemers in de stad
Winkels en bedrijven in de stad zijn belangrijk. Lokale ondernemers kunnen rekenen op onze steun.

9.  Wij willen Zoetermeerders met elkaar verbinden
In Zoetermeer voelen 42.000 inwoners zich matig tot ernstig eenzaam. Daarom willen we ontmoetingsplekken in de wijk waar mensen zich gezien voelen. Bezoek voor ouderen vanaf 75 jaar. Sportplekken voor jongeren.

10.  Rommel ruim je zelf op
Wie rommel maakt, moet dat zelf opruimen. Dat is heel normaal. Als dat geld kost, moet je dat zelf betalen. Wij willen onderzoeken hoe we verschillende soorten afval het beste kunnen scheiden en ophalen.

Stem daarom op lijst 9, stem op de ChristenUnie-SGP!

Tienpuntenplan ChristenUnie-SGP Zoetermeer 2022-2026 - 4

« Terug