CU-SGP stelt schriftelijke vragen over dreigende sluiting V&D Zoetermeer

V&D Zoetermeerzaterdag 07 februari 2015 11:37

De fractie ChristenUnie-SGP Zoetermeer maakt zich zorgen over dreigende uitzetting van de V&D vestiging en leegstand in het Stadshart. Daarom heeft de fractie daar deze week schriftelijke vragen over gesteld aan het College van B&W.

Een grote vestiging als die van V&D is van vitaal belang voor de Passage, voor het Stadshart en Zoetermeer in het algemeen. Sluiting van dit warenhuis kan zorgen voor een domino-effect van leegstaande panden. Dit terwijl de afgelopen jaren het Stadshart al te kampen heeft gehad met sluiting van winkels. Daarnaast werken er 120 mensen bij V&D Zoetermeer, voor wie de baan op het spel staat.

Dreigende ontruiming
De fractie wil van het College weten of zij op de hoogte is van de financiële moeilijkheden van het warenhuis in het algemeen en de vestiging in Zoetermeer in het bijzonder. Want er verschijnen diverse berichten in de media over een dreigende ontruiming van vestigingen van V&D in andere grote steden in Nederland. Daarom wil de fractie van het College weten in hoeverre zij hierover contact heeft met de bedrijfsleiding over het voortbestaan van de vestiging van V&D in Zoetermeer en of ook voor deze vestiging ontruiming dreigt.

Huurvrije periode
De V&D heeft recent de verhuurders van zijn panden gevraagd om een huurvrije periode van vier maanden. Voor daarna wil V&D een structurele huurverlaging. De CU-SGP fractie wil van het College van B&W weten of V&D dit verzoek ook bij verhuurder Beleggingsmaatschappij Stadscentrum Zoetermeer voor de vestiging in Zoetermeer heeft neergelegd. En zo ja, wat het antwoord hierop is van Beleggingsmaatschappij Stadscentrum Zoetermeer.

Upgrade Stadshart
Het Stadshart Zoetermeer wordt binnen enkele jaren flink op de schop genomen met als doel om de concurrentiepositie van het Stadshart vast te houden en te versterken. Hiervoor zal flink geïnvesteerd worden in nieuwe winkels en de uitstraling van de panden. Deze renovatie heeft ook tot doel om grote winkelketens voor het Stadshart te behouden en leegstand te voorkomen. De CU-SGP fractie wil daarom van het College weten of zij de bedrijfsleiding van V&D heeft gewezen op deze verbeteringen van het Stadshart en de ontwikkelingen ten aanzien van Cadenza.

Tot slot wil de fractie van het College weten of zij bereid is om initiatief te nemen in het meedenken en het helpen om de continuïteit van de Zoetermeerse vestiging van V&D te waarborgen.

De CU-SGP verwacht op korte termijn antwoord te krijgen op deze vragen.

« Terug

Reacties op 'CU-SGP stelt schriftelijke vragen over dreigende sluiting V&D Zoetermeer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.