Video: wanneer wordt het fietsverbod in de Dorpsstraat echt gehandhaafd?

Fietsopslagwoensdag 02 oktober 2024 20:40

Overdag geldt er al enige tijd een fietsverbod in de Dorpsstraat. Het verbod wordt echter massaal genegeerd. Raadslid Rick van Rumpt sprak met ondernemers in de Dorpsstraat en stelde vervolgens vragen aan de verantwoordelijk wethouder Frinking om ervoor te zorgen dat het verbod nu wel door iedereen serieus genomen wordt.

Van Rumpt wilde weten op welke manieren de gemeente het verbod ging handhaven en gaf suggesties.

Ludieke actie van ondernemers

Ondernemers zijn een ludieke actie met extra borden begonnen, die duidelijker maken dat fietsen overdag echt niet de bedoeling is. Volgens hen zijn de door de gemeente geplaatste gebodsborden niet duidelijk genoeg. De borden geven aan dat de Dorpsstraat een voetgangersgebied is en geven daarnaast aan wanneer er wel gefietst kan worden. Dat er buiten die tijden niet gefietst mag worden, is zo niet duidelijk genoeg.

Daarnaast, zo stellen de ondernemers, moet de handhaving van het verbod strenger. De inzet tot nu toe is onvoldoende gebleken. Omdat daarnaast veel scholieren de winkelstraat nog steeds doorfietsen, vroeg Van Rumpt of ook scholen in de omgeving opgelijnd kunnen worden.

Wethouder Frinking zegde toe met de ondernemers in gesprek over duidelijke borden en handhaving. Daarnaast gaf ze aan ook contact op te nemen met de scholen om leerlingen alsnog duidelijk te maken dat de Dorpsstraat overdag met de fiets gemeden moet worden. Alternatieve routes kunnen dan besproken worden. 

Binnenkort geeft de wethouder terugkoppeling over de maatregelen. Daarna zullen we zeker in gesprek blijven met de ondernemers om te peilen of het verbod nu wel wordt nageleefd. 

Bekijk de vragen die Rick stelde op 23 september stelde aan de wethouder en de antwoorden die erop volgden:

« Terug