ChristenUnie-SGP doet mee aan NLdoet bij de KWS

NL Doet KWS - 1 (10-03-2018)vrijdag 16 maart 2018 20:51

De ChristenUnie-SGP heeft afgelopen weekend meegedaan aan NLdoet bij de Koningin Wilhelmina School (KWS) in Zoetermeer. Bij deze basisschool aan het Willem-Alexanderplantsoen 1 was de opdracht om een nieuw hek te maken voor de schoolmoestuin.

Lijsttrekker André Bos heeft hieraan meegeholpen. Een deel van het groene schoolplein van de Koningin Wilhelminaschool is ingericht als moestuin. Hier krijgen de leerlingen van groep 5 elke week moestuinles. Het hek rondom de moestuin moest op initiatief van Janine Otten-Kardol vernieuwd worden zodat er weer een stevig hek staat wat een tijdje mee kan. Het bestaande hek is verwijderd, waarna een nieuw hek is gemaakt en bevestigd.

De Koningin Wilhelminaschool, een christelijke basisschool op reformatorische grondslag, staat bekend als een groene en gezonde school. De ChristenUnie-SGP hecht veel waarde aan milieueducatie. Wij zijn voorstander van de realisatie van een Milieu Educatief Centrum in Zoetermeer, zoals ook is beschreven in ons verkiezingsprogramma. Een dergelijk centrum is een vraagbaak en een denktank, een spin in het web van ideeën, en een plaats waar de jeugd milieukennis boeiend krijgt aangeboden.

De ChristenUnie-SGP fractie ziet de Koningin Wilhelminaschool als een goed voorbeeld voor andere scholen in Zoetermeer als het gaat om het verzorgen van milieueducatie aan de leerlingen. André Bos is erg blij dat hij een bijdrage heeft kunnen leveren aan het maken en plaatsen van het nieuwe hek voor de schoolmoestuin, zodat de leerlingen in het voorjaar weer op attractieve les kunnen krijgen in flora en fauna.

Archief > 2018 > maart