Bezoek en presentje voor vrijwilligers Kledingbank Meve

vincent en Lennertzondag 04 februari 2018 23:59

Donderdag heeft de ChristenUnie-SGP een bezoek gebracht aan kledingbank MeVe aan het Dijkwater. De ontmoeting stond in het teken van de groei die de kledingbank heeft doorgemaakt, sinds de laatste keer dat fractieleden er waren.

Namens de fractie ontmoette commissielid Lennert Hut mede-oprichter en penningmeester Vincent Pouw. Die vertelde dat de kledingbank steeds meer ruimteproblemen krijgt, vanwege de grote vraag en aanbod. Inmiddels ontvangt de kledingbank dagelijks gemiddeld 60 zakken kleding, zowel van particuileren als bedrijven. Deze kleding wordt gesorteerd, gekeurd en klaargemaakt voor de winkel.

Bezoekers ontvangen een blauwe of gele kaart, afhankelijk van hun financiële positie, om kleding uit te zoeken in de winkel. Het aanbod, de winkelervaring en presentatie zijn dusdanig positief, dat steeds meer mensen de kledingbank bezoeken. Met name uit Oosterheem is een stijging te zien van het aantal bezoeken. Dat gaat nog wel een gepaard met opmerkingen dat de Kledingbank aan het Dijkwater wel erg ver is.

Ook door het ruimtegebrek staat Meve al enige tijd in contact met de gemeente voor uitbreiding of een tweede vestiging. Gesprekken daarover hebben nog niet geleid tot een doorbraak. De ChristenUnie-SGP zal zonodig de gemeente aanmoedigen om een oplossing te vinden. Deze waardevolle instelling verdient zorg en aandacht!

Samen Waardevol


Voor iedere vrijwilliger (tegen de 75!) had Lennert een presentje: een luxe uitgevoerd notitieboekje als bedankje voor de inzet en aanmoediging. Het boekje past bij de campagne Samen Waardevol van ChristenUnie-SGP Zoetermeer. Tijdens de campagne bezoeken we waardevolle organisaties en bedanken we iedereen die zich inzet voor een waardevolle Zoetermeerse samenleving. Zij laten in de praktijk zien wat wij hebben opgeschreven in ons verkiezingsprogramma Samen Waardevol voor Zoetermeer.  

 

« Terug

Reacties op 'Bezoek en presentje voor vrijwilligers Kledingbank Meve'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.