Samen waardevol bij Pelgrimshoeve

.. in gesprek met Henk Harteveld (Pelgrimshoeve)maandag 15 januari 2018 21:46

Als onderdeel van de Samen Waardevol campagne van de ChristenUnie-SGP in Zoetermeer bracht Hilde van Leenen recent een bezoek aan de Pelgrimshoeve. Hilde van Leenen is bestuurslid van de ChristenUnie Zoetermeer en als communicatieadviseur zeer nauw betrokken bij de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Lees hier haar verslag:

Of het nu gaat om het gezellige restaurant van Emmy, de kledingafdeling van meewerkend voorvrouw Clementine, muzikale vondsten bij Gerrit , het mooie wandje met keukenbenodigheden van de 80-jarige mevrouw Miep of een zeldzame kunst vondst uit 1870 bij Henk, het enthousiaste waarmee jullie praten over 'jullie winkeltje' en de mooie presentatie van de spullen is opvallend. Alles is netjes op kleur, grootte of soort geplaatst en geprijsd, zodat klanten makkelijk kunnen snuffelen. En er heerst een warme en welkome sfeer.

Op de koffie
Vlak voor Kerst ging ik op de koffie bij de Pelgrimshoeve en ben ik door Bauke Wagenaar rondgeleid. Met 3000 m2 de grootste snuffelmarkt in Zoetermeer en de oudste kringloopwinkel van Nederland. Natuurlijk heb ik er wel eens wat leuks op de kop getikt en mogen mijn twee dochters regelmatig Duckjes bij jullie kopen, maar ik wist niet dat er achter de schermen ook zo veel werk wordt verzet.

Nieuwe vrijwilliger?
Tijdens de rondleiding werd paar keer gevraagd of ik als 'nieuwe' jullie team kom versterken, maar (helaas ;) ) heb ik al een hele leuke vrijwilligerstaak op mij genomen. Ik zit als communicatieadviseur in het bestuur van de ChristenUnie en ben dus betrokken bij de lokale politiek. Ik zie heel veel raakvlakken tussen het werk dat jullie doen in de Pelgrimshoeve en de zaken waarvoor de ChristenUnie-SGP zich inzet in de lokale politiek, daarom wilde ik jullie graag beter leren kennen. Beide zetten we ons in voor de stad en vinden we diaconale, sociale en duurzame aspecten belangrijk.

Iedereen kan meedoen
Ik zag dat er veel uitzoekwerk komt kijken bij het verwerken van een half miljoen tweedehands goederen in een 'mono-stroom', wel 73.000 uur. De kringloopwinkel heeft een omzet van 800.000 euro en besteed 50% van de netto omzet aan 300 goede doelen. Dat werk wordt door vele handen gedaan. Wel 280 manen en vrouwen. Een hele gemêleerde groep mensen, veel senioren en gepensioneerden, aangevuld met een ploeg van 16 Ipse de Burggers, enkele buitenlandse vrouwen die werk en taalervaring op doen en wat stagiairs. Jullie hebben een heel eigen 'cultuur' Iedereen telt mee en wordt gezien en iedereen die enthousiast is, kan meedoen.

Ik wil alle medewerkers, namens de ChristenUnie-SGP, hartelijk bedanken voor hun inzet. Jullie zijn heel waardevol!

« Terug

Reacties op 'Samen waardevol bij Pelgrimshoeve'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.