Campagne blog #1 - I donut know

I 'donut' knowzaterdag 13 januari 2018 14:18

André Bos is fractievoorzitter van de ChristenUnie-SGP Zoetermeer. Hij staat op #1 op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Naast zijn fulltime baan doet hij zijn best om samen met Arco Weening #2 en Francijn Brouwer #3 drie zetels te bemachtigen. Lees mee met deze achter de schermen mailconversatie. Hierbij blog #1:

Van: Hilde van Leenen
Datum: donderdag 12 januari 2017 21:08
Onderwerp: I donut know
Aan: André Bos

Beste André,

Ik ken je al meer dan 10 jaar. In 2006 kwam ik in Zoetermeer wonen en vroeg jullie ‘jonge stellen’ Bijbelkring of wij het leuk vonden om met jullie mee te doen. Dat bleek een schot in de roos!

We maakten als stellen van alles mee. Van iedereen zonder kinderen, naar uitdijende gezinnen, samen zingen, samen bidden, samen lachen, samen huilen, gezamenlijke kerstvieringen, gezamenlijke barbecues, de ‘kring-app’ en de ‘vrouwen-kring app. Want ja, dames hebben immers meer te kletsen dan heren… ;-)

Onderling is er een hechte vriendschap ontstaan. Zo vierden een paar dagen geleden Oud en Nieuw. Tussen de oliebollen en bubbels hadden we het over politiek.

Natuurlijk weet ik dat je lijsttrekker bent van de ChristenUnie-SGP. Drie jaar geleden heb ik zelfs op je gestemd. Want ja, ik kreeg een stemoproep van je en verder kende ik niemand in de politiek. Dus het leek een goede keus. Ik vind het altijd mooi om te zien als iemand enthousiast over zijn passies vertelt… dat alleen al als mijn stem waardig. Maar wat je daar nu echt deed… Hoeveel tijd je er werkelijk naast je werk voor Festo in stopt… I donut know…

En ik denk een heleboel mensen in deze mooie stad “sweet lake city” niet.
En ook een heleboel mensen niet van de kerk waar je wekelijks naartoe gaat.
En een heleboel mensen die jij op het voetbalvereniging van je zoon tegenkomt.
En een heleboel mensen niet van de school waar je de kids naartoe brengt.
En een heleboel mensen in de wijk waar je woont niet.
En tja…

Dus… hoe gaan je daar verandering in brengen?

Want ja hoe meer mensen weten wat jij / de ChristenUnie–SGP doet voor Zoetermeer, des te groter de kans dat je bij de volgende verkiezingen wat meer stemmen haalt. Toch?!

Groet,
Hilde

P.S.: Ik heb meer verstand van communicatie dan van politiek. Ga van de week een stemwijzer invullen. Kijken of daar überhaupt CU uitkomt…

---

Van: André Bos
Datum: vrijdag 13 januari 2017 21:24
Onderwerp: RE: I donut know
Aan: Hilde van Leenen

Hi Hilde,

Ik vind het super gaaf dat je ‘aan boord’ bent als communicatieadviseur. Stond CU op 1?

Voor jouw idee: er zijn 39 zetels te verdelen in de gemeenteraad. We hebben er nu twee. Op deze plekken zitten ik en Klaas Schra. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 behaalden wij 2581 stemmen. De partij boven ons behaalde 2813 stemmen.

2813 – 2581 = 232.

Kortom met een paar honderd mensen extra die op ons stemmen, komt die derde zetel in beeld.

Natuurlijk heeft de verdeling te maken met de totale opkomst en de kiesdeler, maar het moet toch te doen zijn om een paar honderd stemmen extra te trekken dacht ik zo?!

Ik heb nog een PowerPoint waarin een analyse is gemaakt van de kiezers en de uitslag. Stuur ik je als bijlage. Verzin jij eens wat we eraan kunnen doen om in beeld te komen bij de kiezer en met GR2018 meer stemmen te halen.

Ik ben benieuwd naar jouw ideeën!

André.

« Terug

Reacties op 'Campagne blog #1 - I donut know'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.