Het Streekblad Zoetermeer interviewt lijsttrekker André Bos over het thema 'Waardevol'

Waardevol is thema bij ChristenUnie-SGP Zoetermeer (Streekblad Zoetermeer, 28-12-2017)zaterdag 06 januari 2018 20:37

Journalist Robbert Roos van het Streekblad Zoetermeer heeft onze lijsttrekker André Bos geïnterviewd over het thema 'Waardevol'. Dit is het thema waar de ChristenUnie-SGP in Zoetermeer de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in gaat.

Hierbij het artikel dat met dank aan journalist Robbert Roos in het Streekblad Zoetermeer van donderdag 28 december 2017 is gepubliceerd:

Het thema 'Waardevol'; daar draait het om in het ambitieuze verkiezingsprogramma van de ChristenUnie-SGP. De partij, die nu nog met twee zetels vertegenwoordigd is in de gemeenteraad van Zoetermeer, wil bij de komende verkiezingen op 21 maart groeien naar drie zetels.

Lijsttrekker André Bos is geboren en getogen in Zoetermeer en kent daardoor de stad als geen ander. Samen met Arco Weening (SGP), die eveneens zijn hele leven al in Zoetermeer woont, en de ervaren Francijn Brouwer (ChristenUnie) voert hij de lijst aan. André Bos: "Met ons programma onderstrepen wij dat iedereen in Zoetermeer waardevol is en dat iedereen meetelt. Wij zetten ons samen in voor een groene stad, waarin je mag wonen, werken, ondernemen en geloven in vrijheid en veiligheid. Een stad waarin de overheid het goede voorbeeld geeft." Zoiets gaat natuurlijk niet vanzelf. Bos: "Dat lukt alleen als we omzien naar elkaar en zelf verantwoordelijkheid nemen. Op die manier maak je een stad waardevol, en ben je zelf waardevol voor de stad."

De politiek is de familie Bos niet vreemd. In de periode tussen 1827 en 1931 had de familie van André in de toenmalige dorpen Zoetermeer-Zegwaart veel invloed op het politieke vlak en dus op de samenleving. Die rol wil Bos graag continueren met 'zijn' partij. "Ik zit niet in de politiek voor mezelf. Mijn dieperliggende motivatie is juist om mij in te zetten voor anderen. Personen uit te mogen dagen om te groeien, en om op te komen voor mensen die op wat voor manier dan ook waardevol zijn."

Bos geniet van Zoetermeer maar ziet ook punten waar verbetering mogelijk is. "Er moet voldoende ruimte zijn om te ondernemen. We zijn de derde stad van Zuid-Holland. Er mag wat mij betreft een sterke lobby komen om meer interessante bedrijven naar Zoetermeer te trekken. Zo wordt de stad nog aantrekkelijker voor weer andere bedrijven die op hun beurt weer meer werkgelegenheid met zich meebrengen. Dat 'vuur' om dit te bewerkstelligen mis ik momenteel." Mensen moeten in Zoetermeer oud kunnen worden. Dat houdt in dat er voor iedereen een plek moet zijn. Voor senioren, maar ook voor jongeren die tijdens of net na hun studie in Zoetermeer passende woonruimte zoeken. Ook duurzaamheid is belangrijk. "We maken ons sterk voor een duurzame toekomst met een gezond evenwicht tussen gebruik, verbruik en hergebruik."

De kerkelijke achterban van ChristenUnie-SGP beschikt over een groot netwerk die gezamenlijk, zonder dat zij daar subsidie voor ontvangen, een grote bijdrage leveren aan de maatschappij. "Ook daar mag best meer oog voor zijn", aldus lijsttrekker André Bos.

« Terug

Reacties op 'Het Streekblad Zoetermeer interviewt lijsttrekker André Bos over het thema 'Waardevol''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.