ChristenUnie-SGP neemt afscheid van commissielid André Stam

André Stamdonderdag 01 juni 2017 21:19

Een wisseling van de wacht binnen onze Zoetermeerse ChristenUnie-SGP fractie. De 61-jarige André Stam, al sinds 1968 inwoner van Zoetermeer, is gestopt als commissielid voor de ChristenUnie-SGP.

Om ruimte te maken voor opvolging en vernieuwing van de fractie verzocht hij burgemeester Aptroot als voorzitter van de gemeenteraad tot ontslag per 26 mei 2017. Maandagavond 29 mei was het officiële afscheid bij de raadsvergadering.


Burgemeester Aptroot bedankt André Stam met een bos bloemen

Stam begon met zijn commissiewerk in 2002 en al in 1992 startte hij als bestuurslid bij de kiesvereniging / afdeling van de SGP. Gezien zijn achtergrond als bouwkundige was hij zowel financieel als technisch betrokken bij diverse grote projecten, zoals de komst van nieuwbouwwijk Oosterheem, het SilverDome en SnowWorld.

,,André was voor ons toch een beetje het collectieve geheugen als het gaat om allerlei historische verhalen en hoe bepaalde zaken zijn gelopen,” aldus fractievoorzitter André Bos tegen het Zoetermeers Dagblad. ,,Dus we verliezen wel een stukje kennis uit al die jaren. Hij was voor ons een waakhond op de achtergrond.”


Burgemeester Aptroot heet Arco Weening welkom als nieuw commissielid in de gemeenteraad van Zoetermeer

Arco Weening is zijn opvolger: hij werd maandagavond 29 mei tijdens de raadsvergadering officieel benoemd tot commissielid. Hij was tot voor kort de voorzitter van de Zoetermeerse SGP-afdeling en daarvoor penningmeester. ,,Hij heeft heel wat ervaring in het verenigingsleven en in het kerkelijk-bestuurlijke leven,” aldus Bos.

Dit artikel is overgenomen van de website van het Zoetermeers Dagblad: https://zoetermeersdagblad.nl/. Fractievoorzitter André Bos heeft meegewerkt aan het artikel van het Zoetermeers Dagblad.

« Terug