Andre Bos brengt werkbezoek aan het Centrum voor Jeugd en Gezin

André Bos bij Meerpuntzaterdag 27 mei 2017 21:36

Fractievoorzitter André Bos van de ChristenUnie-SGP fractie heeft vorige week een werkbezoek gebracht aan het Centrum voor Jeugd en Gezin in Zoetermeer. Aanleiding is het speerpunt van de fractie om meer te investeren in gezinnen in Zoetermeer.

In Zoetermeer is met het Meerpunt een Centrum voor Jeugd en Gezin gevestigd. Inwoners van Zoetermeer kunnen bij het Meerpunt terecht voor kleine en grote vragen over opvoeden en opgroeien in Zoetermeer. Fractievoorzitter André Bos heeft bij het Meerpunt gesproken met psycholoog Ineke Verhulst en pedagoog Jennifer Lexmond. Hij heeft met hen bijgepraat over de ontwikkelingen in Zoetermeer en over het functioneren van het Meerpunt in Zoetermeer. Daarnaast heeft hij met hen ideeen besproken voor preventieve middelen voor gezinsproblematiek.

Al in oktober 2015 heeft de fractie via een motie aandacht gevraagd voor de kwetsbare positie van gezinnen. Want uit cijfers bleek toen dat een groot aantal jonge ouders relatieproblemen ondervindt na de geboorte van het eerste kind. Zo’n 70.000 kinderen per jaar maken een relatiebreuk van hun ouders mee. Gebroken relaties hebben veel impact op de ouders, de kinderen en hun omgeving. Voor de fractie in 2015 aanleiding om het gemeentebestuur op te roepen om meer te investeren in gezinnen in Zoetermeer.

De ChristenUnie-SGP fractie hecht grote waarde aan het gezin. Het is van groot belang dat de gemeente Zoetermeer investeert in gezinnen door middel van goede voorlichting en passende hulp, niet alleen voor de geboorte maar ook voor de tijd daarna. Dit kan voorkomen dat gezinnen in de problemen komen. Het Meerpunt kan hier als Centrum voor Jeugd en Gezin een belangrijke bijdrage in leveren.

De fractie kijkt terug op een goed werkbezoek.

« Terug

Reacties op 'Andre Bos brengt werkbezoek aan het Centrum voor Jeugd en Gezin'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.