Dè campagnedag!

maandag 01 maart 2010 09:40

Een volle dag, met heerlijke stamppot, veel regen en kou, maar ook veel gezelligheid. De laatste grote campagne dag, zaterdag! Een debat over de Dorpstraat en een oorverdovend optreden van de Antilliaanse brassband.

Ouderwets campagnevoeren
Gaat er niets boven het gewone kraampjes en foldertjes uitedelen? In de regen en de wind was het wat minder om de flyers aan mensen kwijt te kunnen. Velen namen ze niet aan en liepen snel door. Op het Stadhuisplein liep met in een fuik met 11 partijen die stonden te folderen. Tja! Dus velen keken naar de punten van hun schoenen.
Toch, hoewel met koude tenen, heb ik veel gesprekken gevoerd. Met name met ouderen. Over de kilte in de stad, de thuiszorg (en zowaar ook een tevreden iemand), onveiligheidsgevoelens, zeker wanneer er ’s nachts een zwerver ligt te slapen in de gangen van je appartementencomplex!

Eenzaamheid
Maar vooral wat ik aantrof was eenzaamheid en de behoefte een praatje. Iemand die de tijd te luisteren. Dat heb ik met plezier gedaan. Mij viel op dat de oudere mensen, niet bij anderen stil bleven staan, maar wel bij ons. En zo snel konden ze toch niet gezien hebben dat wij een speerpunt hebben met een woonzorgcentrum in iedere wijk.

Ik heb tegenwoordig wat met ouderen. Over vier jaar stop ik met de actieve politieke na 16 jaar. Dan zelf “bijna” een oudere, in ieder geval een medior (moet nog steeds wennen aan dat woord) of een senior, van bijna zestig houd ik het tempo niet meer vol van het hectische leven van de politiek. Bovendien is het ook goed dat er “vers” bloed komt. Nieuwe mensen, met nieuwe kansen, een andere aanpak, maar dezelfde boodschap. God meer eer geven in onze Zoetermeerse samenleving.

Ouderen
Al een aantal maanden word ik bepaald bij ouderen. Hoewel ook de komende jaren het dossier ouderen binnen onze fractie bij Willy bij de Vaate zal liggen, toch merk ik dat God aan het werk is. Dingen vallen mij op, zoals zaterdag de mensen die zo openhartig vertellen waar ze mee zitten. Maar ook de behoefte om juist wat voor hen te doen. Maar niet iets standaards. Steeds meer ontvouwt zich het specifieke terrein waarop. Het is de grens tussen het afscheid nemen van het actieve leven naar een leven vol afhankelijkheid. Een soort rouwproces om van de ene levensfase naar een andere levensfase. Maar dan naast de pijnlijke ervaringen die dat oplevert ook de mooie ervaringen hoe God mensen wil laten zien. Ieder mens is uniek en waardevol. Daar, in die fase, wil ik graag naast mensen staan.

De rest van de dag
’s Middags een debat met alle partijen over de Dorpsstraat en omgeving. Goede vragen en mooi dat ook zo de kansen en bedreigingen centraal kwamen te staan. Over twee jaar nog eens over doen met de vraag hoe het heeft uitgepakt voor de Dorpsstraat?
En dan ’s avonds de Antilliaanse jongeren. Een avond in Oosterheem om hen te laten zien dat je je stem niet verloren moet laten gaan en vooral moet gaan stemmen. Natuurlijk met de brassband, heel knap, maar wel met een oorverdovend lawaai. En toen het belangrijkste deel van de avond: speeddaten met de jongeren. En direct een goed gesprek over hun kansen en bedreigingen. Althans dat kon ik er zo uit opmaken. Zeker met de Jeugdnota eind 2010 moeten we kijken hoe en op welke wijze we deze jeugd daar in tegemoet kunnen komen, naast het specifieke Antillianenenbeleid.

Zondag
En zondag was er even rust. Voor mijn kinderen en mijzelf. Naar de kerk en ook een gelukkig rustige kinderdienst over het Pasen. Heerlijk om zo stilgezet te worden midden in hectische tijden.
En ’ s avonds de gebedsavond voor de verkiezingen. Een groep mensen met een hart voor gebed en die ons van harte willen ondersteunen. Want zonder gebed en Gods zegen kunnen wij ons werk niet doen. Alleen in die afhankelijkheid hebben we mogen danken voor de zegeningen en de opgaven van de komende tijd met het al dan niet stemmen van mensen, de uitslag en de collegeonderhandelingen.

Helen du Bois
Fractievoorzitter/Lijsttrekker ChristenUnie-SGP
Maandag 1.03.2010

Wij geloven dat het anders kan!


 

« Terug

Archief > 2010 > maart

Geen berichten gevonden