ChristenUnie-SGP presenteert Top-3 voor de gemeenteraadsverkiezingen

Top 3 ChristenUnie-SGP Zoetermeer voor GR2018woensdag 29 november 2017 20:04

De ChristenUnie-SGP Zoetermeer heeft fractievoorzitter André Bos, Arco Weening en Francijn Brouwer gekozen als Top-3 voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het drietal werd gekozen op de gecombineerde ledenvergadering van de partijen.

De ChristenUnie-SGP heeft de ambitie om drie zetels te halen op 21 maart 2018. Nu is de partij met twee zetels vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Lijsttrekker André Bos kan rekenen op de steun van geboren en getogen Zoetermeerder Arco Weening (SGP) en ervaren commissielid Francijn Brouwer (ChristenUnie).

Waardevol
De partij gaat de campagne in met een ambitieus verkiezingsprogramma, dat draait om het thema Waardevol. André Bos: ‘Met dit programma onderstrepen we dat iedereen in Zoetermeer waardevol is en dat iedereen meetelt. Ik zet mij met Arco en Francijn graag in voor onze groene stad. Een Zoetermeer waarin iedereen kan en mag geloven, werken en ondernemen in vrijheid en veiligheid, en de overheid het goede voorbeeld geeft. Dat lukt alleen als we omzien naar elkaar en verantwoordelijkheid nemen. Zo maak je een stad waardevol en ben je waardevol voor je stad.

Voorzieningen op buurtniveau
Nummer 2 op de lijst Arco Weening zal vanuit zijn professie daarin een scherp oog houden op de belangen van ouderen in de stad. ‘De zorg voor ouderen in de stad heeft onze volle aandacht. De capaciteit van verpleeghuizen bijvoorbeeld is te klein. Ouder worden in Zoetermeer betekent wat ons betreft: In je eigen buurt, omringd door professionals, familie en vrienden’, aldus Weening. Ook ondernemers en vrijwilligersorganisaties kunnen met Weening rekenen op een krachtige vertegenwoordiger van hun belangen.

Francijn Brouwer maakt de top-3 compleet en zal haar jarenlange ervaring in de fractie met name inzetten voor sociale onderwerpen. ‘De afgelopen jaren is veel veranderd in bijvoorbeeld jeugdzorg. Er zijn nog veel knelpunten op te lossen’, aldus de moeder van 4 kinderen. ‘De goede balans tussen financieel verantwoordelijk beleid en zorg is daarbij onmisbaar.'

« Terug

Archief > 2017 > november

Geen berichten gevonden