ChristenUnie-SGP op werkbezoek bij pioniersplek “De Pelgrim”

De Pelgrim Zoetermeerdinsdag 14 november 2017 19:43

Fractievoorzitter André Bos heeft op dinsdag 7 november namens de ChristenUnie-SGP fractie een inspirerend werkbezoek gebracht aan pioniersplek ‘De Pelgrim” in Zoetermeer. Hij had daar een ontmoeting met Maarten Goossensen, coördinator van De Pelgrim.

De Pelgrim is in maart 2017 van start gegaan in Zoetermeer als oecumenisch bezinningscentrum en pioniersplek van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Het is een plaats voor ontmoeting, bezinning en zingeving voor alle Zoetermeerders. Van hieruit wordt een breed programma aan activiteiten samengesteld. Zo worden er in De Pelgrim inspirerende lezingen, filmavonden, workshops, cursussen en (pelgrims)reizen georganiseerd. De Pelgrim is oecumenisch van opzet, van inhoudt dat het opereert vanuit de volle breedte van de kerken. De Pelgrim wil er zijn voor iedereen die zich bezig houdt met levensvragen, of je nu kerkelijk bent (geweest) of juist helemaal niet.

De volgende initiatieven maken structureel onderdeel uit van De Pelgrim:
- World Servants groep Zoetermeer
- Vegan Church
- Stichting Present Zoetermeer
- individuele begeleiding
- omgaan met verlies.

De activiteiten van De Pelgrim vinden plaats in De Pelgrimskerk in Zoetermeer en haar bijgebouwen. Locatie is de Eerste Stationsstraat 86.

De ChristenUnie-SGP fractie is erg blij om te zien dat de kerk op deze wijze zichtbaar wil zijn in Zoetermeer. Op een eigentijdse manier worden mensen opgezocht en gemotiveerd om na te denken over zingeving in het leven en gestimuleerd door maatschappelijke participatie.

« Terug

Archief > 2017 > november

Geen berichten gevonden