Inspirerende kennismaking burgemeester Aptroot en kerkelijk Zoetermeer

aptrootvredekerkdonderdag 10 januari 2013 19:05

De Zoetermeerse gemeenteraadsfractie van ChristenUnie-SGP en het CDA hebben burgemeester Aptroot kennis laten maken met de Zoetermeerse kerken en kerkelijke organisaties. Zij ontvingen de burgemeester woensdag in de Vredekerk aan de Zwaardslootseweg, met presentaties, een overdenking, een heerlijk warm buffet en een optreden van kinderkoor The Green Voices.

In de Vredekerk waren naast predikanten, oudsten en voorgangers ook enkele ambtenaren en politici aanwezig. Tijdens de presentaties, gegeven door buurtcentra van Perron 28 en Perron 61, stichting Present, Break for Kids, SCET, Voedselbank Zoetermeer en Schuldhulpmaatje, werd het open karakter en de maatschappelijke betrokkenheid van de Zoetermeerse kerken extra belicht.

Kerken en kerkelijke organisaties zijn constant in dialoog met ambtenaren van de gemeente Zoetermeer. Burgemeester Aptroot zegde de aanwezigen toe in het nieuwe jaar het voortouw te nemen om de samenwerking te verstevigen waar mogelijk. 

Ds. Mulder van de Vredekerk had als laatste het woord voor een korte overdenking met gebed voor het eten. De jonge zangertjes van gospelkoor The Green Voices zorgde bij wijze van afsluiting voor de vrolijke noot die avond.

Oren en ogen open
Na de presentaties onderstreepte burgemeester Aptroot het gezamenlijke doel waar gemeente en kerk voor staan in de stad. ‘Je wordt als burgemeester met veel dingen geconfronteerd. Er is een boel ellende. Ook vanavond heb ik van u daar voorbeelden van gehoord. De gemeente wil constant in contact blijven met de stad. Wij hebben onze oren en ogen open. Ook u bent niet alleen een geloofsgemeenschap, maar u werkt breed samen. Dat zie niet alleen bij kerken, maar ook bij de vele verenigingen, sportclubs en andere organisaties in de stad. U neemt uw maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ik ben blij dat dit allemaal gebeurt, want het is hard nodig in een grote stad als Zoetermeer.’

Bekijk ook de fotoreportage van deze bijeenkomst

 

 

« Terug

Archief > 2013 > januari

Geen berichten gevonden