Andre Bos geeft interview: "Ik geef graag mijn mening en hou van discussie"

André Bosvrijdag 04 maart 2016 17:36

Onze fractievoorzitter André Bos heeft een interview gegeven aan de redactie van de website Zoetermeer.nieuws.nl. Hieronder staat het eerste gedeelte van dit interview. Het volledige interview is terug te lezen op hun website.


"Ik geef graag mijn mening en hou van discussie" - interview met André Bos (ChristenUnie-SGP Zoetermeer)

Raadsleden besteden veel tijd aan het reilen en zeilen van de gemeente. Zij verrichten belangrijk en onderschat werk. Inmiddels is deze raadsperiode alweer voor de helft voorbij. In dit interview staat fractievoorzitter André Bos (ChristenUnie-SGP) centraal. Hij is lid van de gemeenteraad sinds maart 2006.

Waarom bent u de politiek ingegaan?
Ik ben iemand die graag zijn mening geeft. Ik hou van discussie en om mensen te overtuigen van je idealen. Als je hier wat mee wilt, moet je in de politiek gaan. Alleen dan kun je invloed uiten op de inrichting van de samenleving. Op deze manier wil ik van betekenis zijn voor mijn naaste.

Wat vind u het meest leuke van het raadslidmaatschap?
De diversiteit aan onderwerpen, en de complexiteit van maatschappelijke onderwerpen. Niks is goed of slecht. Waar geloof je in en hoe overtuig ik andere van je ideeën. Dat is een uitdaging die elkaar weer terugkomt in het raadswerk.

Wat vind u het minst leuke van het raadslidmaatschap?
Debatten over procedures en eigen interne regeltjes.

Heeft u naast het lidmaatschap van de gemeenteraad nog een andere functie of betrekking?
Naast mijn raadswerk heb ik een fulltime baan bij Festo als Business Process Manager. Daarnaast doe ik heel beperkt nog wat hand en spant diensten in de Oosterkerk gemeente.

Hoe maakt u de combinatie tussen uw dagelijks leven en het raadslidmaatschap?
...

De volledige tekst van het interview is terug te lezen via: http://zoetermeer.nieuws.nl/interviews/1165/1165/.

« Terug

Archief > 2016 > maart

Geen berichten gevonden