CU-SGP: Zoetermeer bereikbaar via Whatsapp

whatsappmaandag 16 december 2013 12:06

De ChristenUnie-SGP wil dat de gemeente Zoetermeer de mogelijkheid gaat aanbieden om vragen te stellen via WhatsApp. Op deze manier wordt de gemeente beter bereikbaar voor inwoners en ondernemers. De gemeente Terneuzen is recent een proef gestart met deze populaire digitale berichtendienst.

WhatsApp is een applicatie voor smartphones waarmee op een snelle manier berichten gratis verstuurd en ontvangen kunnen worden. Voor zover bekend bij de gemeente Terneuzen is zij de eerste Nederlandse gemeente die WhatsApp op deze manier inzet als algemeen informatiekanaal voor haar inwoners. De gemeente Terneuzen wil WhatsApp in eerste instantie maximaal een half jaar uittesten. Tijdens dat halfjaar moet blijken of het gebruik van WhatsApp door de gemeente in een behoefte voorziet.

Steeds meer inwoners en bedrijven in Zoetermeer maken gebruik van dit communicatiekanaal. Daarom doet de CU-SGP de oproep aan de gemeente Zoetermeer om hierop aan te sluiten en op deze ontwikkeling in te spelen. De fractie vindt het belangrijk dat de gemeente haar digitale dienstverlening continu optimaliseert en daarbij actief inspeelt op nieuwe ontwikkelingen en kansen. Daarom heeft fractiemedewerker Alexander Bruin hier vragen over gesteld aan wethouder Van Domburg (dienstverlening).

De verwachting is dat WhatsApp voor de gemeente Zoetermeer voordelen biedt ten opzichte van bijvoorbeeld telefonische afhandeling van vragen. Eén van de voordelen van WhatsApp is dat uitgebreide informatie op de website van de gemeente Zoetermeer makkelijker digitaal te delen is. De gemeente moet hiervoor een speciaal nummer instellen dat uitsluitend gebruikt kan worden voor WhatsApp. Het is dan niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen. De CU-SGP wil dat de gemeente vragen vervolgens binnen 24 uur beantwoordt.

De inzet van WhatsApp zou volgens de fractie passen binnen de digitale koers die de gemeente Zoetermeer heeft uitgezet. De gemeente Zoetermeer profileert zich namelijk als ICT-stad en heeft digitale dienstverlening aan haar inwoners en bedrijven hoog in het vaandel staan. De CU-SGP hoopt dat de gemeente Zoetermeer al op korte termijn aan de slag gaat met WhatsApp.

Reageren op dit artikel kan -uiteraard- via Whatsapp: stuur een bericht naar raadslid André Bos: 06 13984223

« Terug

Archief > 2013 > december

Geen berichten gevonden